I forrige uke avslørte Aftenposten surr med reiseregningene til stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap). Hun skal ha fått refundert reiseregninger for 60.000 kroner mens hun har vært på andre steder enn oppgitt.

Ikke lenge etter ble det kjent at Stortinget hadde valgt å anmelde Liadal. Selv har hun hevdet at hun ikke har jukset med reiseregningene med vilje, men at det er snakk om feil.

- Vi har ennå ikke oversikt over hvilke straffbare forhold det er hun mistenkes for, men hun er tydelig på at hun ikke bevisst har ment å bryte lover eller regler, sa Liadals advokat Erik Lea til VG etter at anmeldelsen var levert inn fredag 12. april.

Nå skriver Aftenposten altså at anonyme kilder hevder at Liadal også tidligere har blitt avslørt for å blande sammen egen økonomi med arbeidsplassens da hun var avdelingsleder for Adecco Haugesund.

Kildene skal ha gitt Aftenposten eksempler blant annet på kjøp av hageutstyr og hjemmelevering av mat på bedriftens regning.

Forholdene skal ikke ha blitt politianmeldt, men ført til at Liadal måtte slutte i jobben i 2012.

Les Stavrums kommentar: Fire tips for Stortingets reiseregninger: Slik stikker de sugerøret i reisekassen

Liadal skriver i en e-post til Aftenposten at hun mener fremstillingen de har fått er feil.

«Den framstilling som dere blir presentert av anonym kilde er ikke riktig. Jeg reagerer på at anonym kilde kan framstille dette på en slik måte», skriver hun til Aftenposten.

Dagens Adecco-ledelse ønsker ikke å kommentere detaljene rundt at arbeidsforholdet ble avsluttet overfor Aftenposten, skriver de.

«Jeg kan bekrefte at Hege Haukeland Liadal var avdelingsleder ved vårt kontor i Haugesund. Hun sluttet 31.05.2012. Hun jobbet totalt 15 måneder i Adecco. Hun sluttet etter eget ønske. Adecco Group har ingen ytterligere kommentarer i denne saken.», skriver konsernsjef Torben Sneve i en e-post til avisen.