OSLO (Nettavisen): Den 36-årige sønnen til toppadvokaten Tor Kjærvik, som ble skutt og drept mandag, har i flere år vært medlem av en skyteklubb i Oslo.

Av kilder får Nettavisen opplyst at han meldte seg inn i klubben i 2015 og har regelmessig vært på skytetreninger der. Han har også kjøpt våpen i skyteklubben for noen år tilbake.

Sist han var registrert på skyteklubben var 14. oktober 2018. Nettavisen er også kjent med at han har våpentillatelse og eier våpen.

- Han forklarer seg til politiet om disse forholdene, men jeg kan bekrefte at han har en vandel som gjør at han har politiets tillatelse til å inneha flere skytevåpen, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen torsdag kveld.

Les også: Moren til drapssiktet sønn til Nettavisen: - Det kunne like gjerne vært jeg som ble drept

- Fortsatt medlem av skyteklubb

Et medlemskap for nybegynnere koster normalt 2990 kroner i skyteklubben, men på grunn av lang ansiennitet som medlem betaler 36-åringen en rabattert kontingent på 2000 kroner årlig.

- Jeg kan bekrefte at han fortsatt er medlem hos oss, sier daglig leder i skyteklubben til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- For å søke politiet om våpentillatelse må medlemmene være aktive skyttere i et halvt år og ha skutt minst 15 ganger. Dette måtte også han gjøre før han fikk kjøpe eget våpen hos oss.

Politiet ble torsdag forelagt opplysningene om skyteklubben, men sier fredag at de ikke ønsker å kommentere dem.

Ifølge kilder skal skytevåpenet som ble beslaglagt på åstedet mandag være drapsmannens eget. Elden besvarer ikke flere av spørsmålene Nettavisen stiller knyttet til våpen og medlemskapet i skyteklubben.

Les også: Samboeren vitne til drapet av Tor Kjærvik: - Hun er traumatisert og sjokkskadet

Politiet er svært tilbakeholdne.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hvordan vi knytter det beslaglagte våpenet til ham, dette er en veldig alvorlig sak som er i en innledende fase, sier politiadvokat Anne Marie Hustad til Nettavisen.

- Har han forklart seg om våpenet?

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på nå, men alle omstendigheter rundt denne hendelsen er sentralt i avhørene. Beslag som har vært gjort i saken har vært tema i avhør.

- Hvilke undersøkelser gjør dere av våpenet?

- Det vil bli stilt ytterligere spørsmål i avhør og utført tekniske undersøkelser. Men jeg ønsker ikke å gå i detaljer på det, svarer Hustad.

Samboer vitne til drap

Politiet fikk melding om skytingen på Røa, vest i Oslo, klokken 20.56 mandag kveld. Det ble gjort forsøk på livredning, uten at det hjalp. Rundt en halvtime senere ble Kjærvik erklært død på stedet.

Meldingen om dødsfallet ble meldt offentlig rundt klokken 22.30 mandag.

36-åringen er også siktet for drapsforsøk av Kjærviks samboer. Tirsdag uttalte bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs at hennes klient var vitne til drapet av Kjærvik. Nettavisen vet også at Kjærviks samboer selv ble forsøkt skutt.

- Min klient er traumatisert og sjokkskadet, sa Holager Andenæs til Nettavisen tirsdag.

Tirsdag uttalte Elden til NRK at bakgrunnen for drapet var en familiekonflikt som hadde vart over noe tid.

Et familiemedlem har tilbakevist at det har vært noen konflikt. En rekke personer som har vært tett på Kjærvik forteller det samme til Nettavisen.