Onsdag kveld ble det sendt ut en innkallelse til ekstraordinært styremøte i Frp. Møtet skal finne sted førstkommende onsdag klokken 16 og på dagsorden står bompenge-saken. Samme dag sa Frp-nestor at han ikke så bort fra at Frp måtte ut av regjering, dersom de andre regjeringspartiene ikke ville ta Frps syn i bompengesaken på alvor.

Søndag skriver også NRK at det kan bli dramatisk for partiet fremover. De har snakket med en rekke kilder på ulike nivåer i partiet som mener det ikke har vært større fare for at Frp hopper av Solberg-regjeringen siden de gikk inn i regjering i 2013.

– Bompengesaken er ekstraordinær og kritisk. Store deler av partiet er i opprør og krever nye og store gjennomslag umiddelbart. Får vi ikke det så tror jeg ikke det går så bra denne gangen, sier en sentral kilde, skriver NRK.

Flere som skal være til stede under det ekstraordinære landsstyremøtet, samt det ukentlige gruppemøtet førstkommende onsdag, skal ha sagt at det vil bli tatt dårlig i mot om partileder Siv Jensen ikke har noe substansielt nytt å presentere på møtene.

– Jeg forstår ikke hvilken kanin Siv skal trekke opp av hatten som kan stagge uroen. Lokalpolitikerne våre som skal ut og stå på stands i valgkampen vil ha ryggen fri, og har ingenting å møte særlig bompengelistene (Folkeaksjonen nei til mer bompenger) med så lenge vi sitter og kompromisser, sier en annen kilde til NRK.

Under landsmøte i mai ble Carl I. Hagens forslag om å bruke oljemilliarder på å slette bomstasjonsgjeld vedtatt. Siv Jensen advarte da mot å ha for høye forventninger.

– Det er grenser for hva vi får til. Vi må jobbe med de forslagene vi mener er realistiske å få til, sa Jensen da, i en henvisning til motstanden mot å bruke oljepenger hos enkelte av partiets regjeringspartnere.

NRK skriver søndag at flere som skal på møtet i landsstyret onsdag er uenig med partilederen i at forslaget ikke er realistisk. Tone Ims Larssen i Oslo Frp sier til NRK hun mener forslaget må tas på alvor og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener det er svært viktig at vedtaket innfris, når det er snakk om spørsmålet om å sitte i regjering eller ikke.

– Svært viktig. Jeg tror alle nå forstår alvoret. Vi har kompromisset i mange saker og akseptert mye. Vi har stått last og brast med regjeringen. På et tidspunkt må vi spørre oss selv om det er dette vi skal være med på. Om det er dette vi er valgt inn på.