*Nettavisen* Nyheter.

Kildevern og politikorrupsjon opp i Høyesterett

Oslo (NTB): Høyesterett skal avgjøre om NRKs lovbestemte rett til kildevern må vike for muligheten til å avsløre politikorrupsjon.

Det er klart etter at Høyesteretts ankeutvalg torsdag besluttet at fem dommere skal behandle anken fra NRK Brennpunkt som ble pålagt å oppgi hvem som krevde penger for 22. juli-dokumenter på vegne av en person i Oslo-politiet.

Det var 1. mars 2012 at NRK fikk tilbud om å kjøpe etterforskningsdokumenter i 22. juli-saken for 30.000 kroner. NRK avslo tilbudet som kom flere uker før rettssaken mot Anders Behring Breivik startet.

Men da Dagbladet omtalte tilbudet høsten 2012, innledet Spesialenheten for politisaker en etterforskning i saken. Flere medarbeidere i NRK Brennpunkt ble avhørt, men nektet å si hvem som kom med tilbudet. NRK-medarbeiderne viste til pressens rett til å beskytte sine kilder.

Oslo tingrett ga NRK medhold. Retten la vekt på at viktige kilder kan bli borte dersom journalister pålegges vitneplikt. Borgarting lagmannsrett sa enig i dette, men mente at muligheten for å avsløre alvorlig korrupsjon i politiet i denne saken er viktigere enn kildevern. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.