RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Killengreen ikke informert

Sist oppdatert:
Men politidirektøren tar fullt ansvar for at ingen av departementetene fikk vite noe om overvåkningen ved den amerikanske ambassaden.

Det kommer fram i et intervju med TV 2 torsdag.

Etter at justisminister Knut Storberget redegjorde om overvåkingen i regi av USAs ambassade onsdag, kom det fram at Politidirektoratet var med på en rekke møter i 2006 og 2007 som dreide seg om overvåking utført av den amerikanske ambassaden.

Likevel står Killengreen fast på at hun ikke har hatt kjennskap til gruppen som holdt oppsyn med personer som ambassaden var interessert i.

Hun sier til TV-kanalen at det ikke kom frem i møtet at ambassaden hadde en egen enhet som overvåket norske borgere utenfor ambassadens lokaler.

Politidirektøren fikk heller ikke kopi av rapporten beredskapsseksjonen i Politidirektoratet skrev. Her kommer det fram at politiet kjente til den såkalte SDU-enheten.

Killengreen fikk kunnskap om denne saken fra 2007 i forbindelse med at det ble samlet inn informasjon for å forberede justisministerens redegjørelse.

- Denne saken er blitt håndtert av erfarne politifolk som har samarbeidet internt i politiet, med Oslo Politidistrikt, PST og Politidirektoratet, og de har også konsultert Utenriksdepartementeth, sier hun til TV 2.

Disse har ikke funnet grunn til å rapportere saken videre, og Killengreen hevder hun ikke har noe grunnlag til å kritisere den vurderingen med utgangspunktet i de opplysningene de hadde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere