RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Killengreen vil kutte

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politidirektør Ingelin Killengreen vil ha færre politidistrikt.

I dag dekkes Norge av 27 politidistrikter. Noen små og noen veldig store. Nå kan det bli færre, skriver Aftenposten.

Det er problemene med vinningskriminelle fra Øst-Europa som får politidirektøren til å reagere. Tyvebandene kjører inn i Norge, rundstjeler hus og villaer i flere distrikter og kommer seg ut igjen før politiet får reagert.

Også problemene med organiserte utenlandske kriminelle som driver med menneskesmugling og innførsel av narkotika gjør at politiet må tenke nytt.

- Her må vi tenke nytt. Det blir helt avgjørende for å løse disse formene for kriminalitet, sier Ingelin Killengreen.

Hun mener at mange og små politidistrikter ikke har mulighet til å bygge opp spesialkompetansen som kreves for å møte de nye utfordringene.

- Derfor tror jeg tiden nå er inne til å bestemme at vi enten må redusere distriktene eller gjennomføre mer regionaliserte løsninger hvor man tvinges til å ha regionkompetanse på et høyt nivå, mener Killengreen.

Hun lister opp bedre etterretningssystemer, bedre samarbeid over landegrensene, tettere kontroller ved grensen og soning i hjemlandene til de utenlandske kriminelle som noen av metodene det må satses på for å få bukt med de nye kriminalitetsformene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere