Gå til sidens hovedinnhold

Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin (7) døde i togulykken i Danmark

Far og sønn omkom da bilen de satt i kolliderte med et lettbanetog i Turstrup i Danmark.

Ulykken skjedde på lørdag i Tustrup på lørdag. En bil med en familie på fire kolliderte med et lettbanetog, og far og sønn omkom i ulykken. Familien var bosatt i Buskerud.

Politiet går nå ut i samråd med familien med navn på far og sønn som omkom i ulykken.

Det var Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin (7) fra Hokksund som omkom. Ifølge dansk politi kom moren i 30-årene fra ulykken med lettere skader, mens datteren ikke skal ha blitt fysisk skadd.

Minneord fra familien

«Lørdag 06. juli skjedde det ingen noen gang kunne forestille seg at kunne skje. Vår fantastiske ektemann, far, sønn, bror, svigersønn og svoger Kim Andre Nielsen og hans flotte familie var på sommerferie i Danmark. Dagen, som skulle være en flott familiedag i sommerland, endte i en ubeskrivelig tragedie, da et tog traff bilen de satt i.

Fotball har alltid vært Kim sin store lidenskap, og det som ble prioritert før alt annet. Dette var frem til den dagen han møtte sin store kjærlighet Marthe ❤️. I 2011 ble Kim og Marthe foreldre til en skjønn liten gutt ved navn Benjamin. Benjamin var sin far opp av dage. Fotballinteressen ble deres store felles prosjekt, og selv på ferie i Danmark ble ferdighetene finpusset. I 2012 kom Kim og Marthes datter Julie til verden, ei helskjønn jente med masse liv og livsglede. Med to så tette barn har de alltid hatt utrolig mye glede av hverandre.

Sammen levde disse fire et harmonisk, aktivt og kjærlig familieliv. Ordet kjernefamilie har sjelden stemt bedre. Lørdag 06. juli ble Kim Andre og Benjamin brutalt revet fra oss, 34 og 7 år gamle, dagen før Kim og Marthes bryllupsdag og bare dager før Benjamin sin 8-års dag.

Ord er fattige, og intet er mer meningsløst enn dette. Tilbake står Marthe og Julie, foreldre, søster og øvrig familie igjen og forsøker å finne ut hvordan i verden man går videre herfra.

Kjære Kim og Benjamin, høyt var dere elsket og høyt blir dere savnet. Dere vil for alltid ha en helt spesiell plass i våre hjerter. La oss slå en ring rundt Marthe og Julie og gi dem all den kjærlighet og støtte vi kan.

Det er umulig å forstå dette, og umulig å finne noe som helst rettferdighet i dette – vi oppfordrer alle til å holde rundt hverandre, klemme hverandre, fortell de du er glad i at du er glad i dem. Livet er dyrebart, så sett pris på alle hverdagsøyeblikkene, på de vi har rundt oss. For en ting er sikker, vi er her på lånt tid, og ingen vet hva morgendagen bringer.

Kjære Kim og Benjamin vi elsker dere uendelig høyt, og kommer til å savne dere hver eneste dag. Hvil i fred ❤️❤️»

Teksten er gjengitt med tillatelse fra familien.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

– I går gjorde vi undersøkelser på stedet. Vi venter på Havarikommisjonens rapport, som vi vil sette sammen med vår etterforskning. Det vil ta dager, kanskje uker, før vi har konklusjonen, uttalte vaktsjef Martin Christensen ved Østjyllands politi til NTB søndag.

Bo Haaning i den danske Havarikommisjonen forsikrer om at dersom Havarikommisjonen oppdager noe som kan ha betydning for sikkerheten rundt togbanen, så vil de informere myndighetene.

Kritiserte sikkerheten

Overgangen på Albøgevej i Trustrup hvor ulykken skjedde, er uten bommer, men blinkende lys og ringende klokker skal advare bilister når toget nærmer seg.

Beboere i området har sagt at det ikke er overraskende at det skjedde en alvorlig hendelse ved overgangen, og at sikkerhetssystemene ved togovergangen ikke har fungert slik de skal.

Det er planlagt å sette opp en bom ved overgangen, siden hastigheten på letbanen skal settes opp fra 75 til 100 kilometer i timen.

Østjyllands Politi har bedt Sør-Øst politidistrikt å videreformidle at dansk politi ikke ønsker å uttale seg ytterligere om ulykken, så lenge Havarikommisjonen er i gang med sitt arbeid, heter det videre i pressemeldingen.

Les mer

Dansk Jernbaneforbund etterlyser handlingsplan for sikring av jernbaneoverganger

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her