Gå til sidens hovedinnhold

Kim (H) forsvarer Aker

Grorud Høyres Kim Raubakken mener helsevesenet preges av sneversynthet og regelrytteri.

AKER: Jeg er sterkt kritisk til disposisjonene som blir gjort av Helse Sør-Øst. For mange i styret tenker for snevert, både ideologisk og økonomisk. Sykehushotellet er et eksempel på det, sier Raubakken, som sitter i Grorud bydelsutvalg.

Aker for Groruddalen

Han er spesielt opptatt av at Aker universitetssykehus bør bli lokalsykehus for hele Groruddalen. Dette er stikk i strid med hva hovedstadsprosessen legger opp til. Både Grorud og Stovner sokner i dag til Akershus universitetssykehus (Ahus), og Alna følger snart etter.

Det er mye lettere for folk i Groruddalen å komme seg til Aker, uansett transportmiddel, sier han.

Han mener også det er lite logisk at folk fra vestkanten og Follo skal ha Aker som sitt lokalsykehus, mens de som bor nærmest skal flyttes til Ahus.

Groruddalen har i dag 120 000 innbyggere. Om kort tid er vi blitt 150 000. Vi trenger Aker. Man vil dessverre ikke få problemer med å fylle opp det nye Ahus uansett, for behovet er så stort.

Uakseptabel flytting

Han understreker at Aker har høy kompetanse, til tross for at de har mistet avdelinger, som barselavdelingen. Det er i dag stor mangel på fødeplasser. Raubakken er bekymret over at sykehusene ser ut til å skulle spesialiseres i stadig større grad.

Resultatet kan bli at en person må fraktes mellom tre sykehus for å få den behandlingen man trenger. Jeg kjenner til tilfeller hvor dette er skjedd.

Raubakken har også liten sans for episoden med Terje Lørdahl som ble kasteball mellom sykehusene, fordi man tok feil av hvilket sykehus han tilhørte.

Dette er helt uakseptabelt regelrytteri. Folk kan dø av å bli flyttet rundt. Pasientens liv og helse må alltid stå i høysetet. Det er uverdig og unødvendig å frakte syke mennesker som «pakkepost». Men dette er nok langt mer utbredt enn folk er klar over. Ikke bare brukere og pårørende, men også ansatte blir fortvilet av sånt, sier han.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet