RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kim Jong-ils sønn hylles som militærets øverste leder

Seoul (NTB-AFP): En nordkoreansk avis hyller den yngste sønnen til avdøde Kim Jong-il som øverste kommandant i det mektige militæret.

Artikkelen er enda et tegn på at Kim Jong-un er i ferd med å befeste sin maktposisjon i den lukkede kommuniststaten. Analytikere mener også at ordbruken tyder på at regimet vil holde fast på den såkalte songun-politikken, som innebærer at militæret har førsteprioritet.

Nord-Korea har gjennom årene brukt store ressurser på militær opprustning, samtidig som landet har vært rammet av flere sultkatastrofer.

- Vi vil støtte kamerat Kim Jong-un som vår øverste kommandant og general, og vi vil fullføre songun-revolusjonen, het det i en lederartikkel i kommunistpartiets avis Rodong Sinmun lørdag. Avisen ber Kim Jong-un om å lede Nord-Korea til «evig seier».

Det er første gang at en avis i Nord-Korea bruker tittelen «øverste kommandant» om Kim Jong-un, en betegnelse som var forbeholdt hans far, som døde for en uke siden. Han har tidligere blitt beskrevet som «den store arvtaker» (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere