RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kim-Rune og kjæresten brukte ni timer på 160 kilometer langs E6

SLUTTER: Kim-Rune Lilleng (innfelt) er så oppgitt over måten Statens Vegvesen håndterte værsituasjonen på nyttårsaften at han nå har bestemt seg for å si opp. Her står semitraileren parkert i Harstad etter at Lilleng hadde kommet vel frem første nyttårsdag.
SLUTTER: Kim-Rune Lilleng (innfelt) er så oppgitt over måten Statens Vegvesen håndterte værsituasjonen på nyttårsaften at han nå har bestemt seg for å si opp. Her står semitraileren parkert i Harstad etter at Lilleng hadde kommet vel frem første nyttårsdag. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Holdt på å seile inn i annen trailer og måtte feire nyttårsaften i førerhuset. Nå raser han mot Statens vegvesen.

(Nordlys.no): Kim-Rune Lilleng og samboeren var nyttårsaften på vei fra Alta til Harstad med semitrailer. Da han kom til Burfjord merket han at føret var svært dårlig, og ringte derfor Statens Vegvesen for å få en rapport på forholdene langs veien videre.

- Da fikk jeg høre at det var bare å kjøre, for det var kjempeføre, sier Lilleng til Nordlys.

Les også: Vegvesenet ber bilister være forsiktig på glatte veier

Seilte nedover bakken

Han kjørte derfor videre, men det tok ikke lang tid før han fikk problemer.

- Jeg skulle kjøre over en bakketopp, og på vei ned mistet jeg fullstendig bakkekontakt og hele semitraileren seilte nedover. Mot meg kom det en trailer, og jeg klarte i siste sekund å få kontroll over bilen slik at jeg fikk svingt unna.

Lilleng stopper traileren og ringer på nytt til Statens Vegvesen.

- De syntes det var underlig at det var så glatt og spurte hvilke dekk jeg hadde. Da kunne jeg meddele at jeg hadde gode vinterdekk med både spor og pigger.

Trailersjåføren forteller at sjåførene generelt mottar anmodninger fra vegetaten om å bruke kjetting på dekkene.

- Men dette er skadelig for dekkene. Kjettingene er ment til å brukes når det er et spesielt vanskelig veiparti som skal forseres. Det ødelegger jo faktisk dekkene å bruke dem over lengre distanser.

Sto bom fast

Lilleng bestemmer seg for å stoppe for å fylle opp sandstrøerne. Han kjører sakte mot en veilomme, men like før han skal svinge inn, begynner bilen å skli, og han ender opp ytterst i lommen.

- Der var det selvsagt en liten oppoverbakke helt ytterst i veilommen, og traileren sto bom fast.

Igjen tok han kontakt med vegvesenet som fortalte at det var en strøbil på vei.

- Etter en stund så vi strøbilen, men den verken stoppet eller strødde. Vi så den kjøre frem og tilbake tre ganger mens vi sto langs veien uten at den stoppet.

Nyttårsaften i trailer

Til slutt bestemte Lilleng seg for å ta saken i egne hender. Han gikk langs veien helt til han fant en kasse trailersand og tømte sanden foran bilen.

- Da kom vi oss ut av veilommen, og klarte å kjøre videre til Storslett. Fra Alta til Storslett hadde vi brukt ni timer. Til vanlig er dette en tur som skal ta to timer og 40 minutter.

Strekningen fra Alta til Storslett er på 167 kilometer. Til Harstad gjensto fortsatt 388 kilometer kjøring.

Nyttårsaften ble dermed feiret i traileren på Storslett.

- Det var ingen butikker eller bensinstasjoner som var åpen, så vi hadde ikke noe mat, men vi skrudde på en film på dataen og forsøkte å kose oss.

Sier opp

Lilleng legger ikke skjul på at han er irritert på Vegvesenet.

- Jeg ringte dem nesten 20 ganger den kvelden, uten å få riktig informasjon eller hjelp. De hadde jo sagt at de skulle tredoble kapasiteten på grunn av det dårlige været, men det kan virke som de bare tredoblet dosen i kaffekoppen.

Etter den siste trailerturen har Lilleng fått nok.

- Nå har jeg bestemt meg for å si opp. Jeg kan ikke kjøre trailer når de som skal hjelpe oss med å være trygg på veien ikke klarer å gjøre det, sier han.

Fikk melding

Vaktoperatør hos Vegtrafikksentralen region nord, Grete Turmo Hatten, hadde fri fra jobben på nyttårsaften, og kan dermed ikke kommentere Lillengs tilfelle spesifikt.

Når hun tar en titt på loggen kan hun imidlertid bekfrefte at de har fått en henvendelse fra Burfjorden klokken 17.13.Innringeren skal ha klaget på glatt føre.

Også klokken 05.00 den påfølgende morgenen skal det ha kommet inn en lignende melding fra samme plass.

- Når vi får inn slike meldinger skal vi alltid viderebringe disse til entreprenøren, så jeg vi tro at dette har blitt gjort her også, sier Hatten.

Mange innringere

Hun kan også bekrefte at det har kommet inn en del telefoner fra områder i Nord-Troms.

- Jeg kan se ut ifra loggen at de hadde svært mye å gjøre denne kvelden, og det har kommet flere hundre henvendelser. Dette har nok å gjøre med det dårlige været.

Det blytunge regnfallet skal nemlig ha gjort det vanskelig å få sanden til å ligge på enkelte plasser.

- På noen steder har det regnet så mye at sanden bare har blitt vasket bort omtrent med en gang, forteller Hatten.

Samtidig ønsker å beklage på vegne av Vegtrafikksentralen hvis Lilleng føler at de ikke har gjort en god nok jobb.

- Vi kommer til å ta dette opp internt. Vi er her for publikum, og det er jo dem vi skal hjelpe, avslutter vaktoperatøren.

Les flere saker i Nordlys her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere