RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kims bursdag: Dyre gaver, basketkamp og valg

Sist oppdatert:
Pyongyang (NTB-AFP): Onsdag feires bursdagen til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, blant annet med en basketballkamp til lederens ære. Samtidig opplyser landet at det skal holdes valg på nasjonalforsamling i mars.

Valget blir det første siden den unge Kim tok over makten etter sin far Kim Jong-il for drøyt to år siden. Det er en mulighet for lederen til å feste grepet om makten i det lukkede landet.

Han har allerede gjort store rokeringer blant eliten i landet. Det mest dramatiske utslaget kom da onkelen Jang Song-thaek, som også var Kims politiske mentor, nylig ble arrestert og henrettet for forræderi og korrupsjon.

- Landet er styrket etter fjerningen av avskummet, sa Kim i sin nyttårstale.

Men onsdagen handler også om mer enn politikk; det er Kims bursdag. Riktignok er det ikke helt klart hvilken bursdag det er, ettersom det er en viss forvirring rundt lederens fødselssår. Ulike kilder oppgir 1982, 1983 eller 1984.

Den amerikanske basketballstjernen Dennis Rodman besøker igjen landet og arrangerer basketkamp til ære for sin venn Kim, som er svært interessert i sporten.

Dagbladet kunne onsdag morgen avsløre noen av gavene Rodman hadde med seg da han besøkte Kim i desember: whisky til 4.500 kroner, en skreddersydd dress til 18.500, en veske verdt 12.000 kroner til Kims kone og en drakt til datteren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere