RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina: - Separatister planla terror på Tiananmen

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-Reuters): En uigurisk separatistgruppe planla å kjøre ned tilfeldige mennesker på Tiananmen-plassen i Beijing, ifølge kinesiske myndigheter.

Kinas sjef for innenlandsk sikkerhet, Meng Jianzhu, mener gruppen Øst-Turkestans islamske bevegelse sto bak det han kaller en terroraksjon.

To tilfeldige personer omkom da en bil kjørte inn i en folkemengde på Tiananmen-plassen tidligere denne uken. Også tre personer i bilen mistet livet da den begynte å brenne.

Flere personer er blitt pågrepet etter hendelsen. Av åtte mennesker som offisielt er etterlyst, er sju uigurer og en han-kineser. Eksilgruppen World Uighur Congress (WUC) hevdet imidlertid torsdag at minst 93 personer var arrestert av politiet i Beijing etter mandagens episode.

Den hovedsakelig muslimske folkegruppen uigurene utgjør en minoritet i provinsen Xinjiang nordvest i Kina.

Bilen på Tiananmen-plassen skal ha blitt kjørt av en mann ved navn Usmen Hasan. Navnet antyder at han var uigur. Med ham i bilen var angivelig både kona og moren. Det ble også funnet bensinkanner, kniver og et flagg med religiøst, ekstremistisk innhold, ifølge kinesisk politi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere