*Nettavisen* Nyheter.

Kina anklager Vesten for manglende Syria-kompromiss

Shanghai (NTB-Reuters): Vestlige diplomater har skylden for at landene i FNs sikkerhetsråd ikke greide å bli enige om en ny Syria-resolusjon, skriver Kinas offisielle nyhetsbyrå Xinhua.

20.07.12 08:53

Torsdag la Kina og Russland ned veto mot et vestlig resolusjonsforslag som gikk inn for sanksjoner mot regimet i Damaskus hvis det ikke stanser de væpnede operasjonene mot opposisjonen.

Vestlige land ga rett etter avstemningen de to vetomaktene ansvaret for handlingslammelsen i FNs sikkerhetsråd, men fredag sendte kineserne ballen tilbake.

I en kommentar skriver Xinhua at resolusjonsteksten, som var utarbeidet av Storbritannia, var ubalansert, og at vestlige diplomater var «arrogante og lite fleksible» i forhandlingene.

- Vestlige diplomater var raskt ute med å rette fingeren mot Russland og Kina etter at resolusjonen mislyktes, men de kan bare skylde seg selv for å ha forsøkt å tvinge gjennom et så uoverveid forslag gjennom Sikkerhetsrådet, skriver Xinhua.

Nyhetsbyrået, hvis kommentarer ofte reflekterer kinesiske myndigheters tankegang, skriver også at det i forslaget ikke ble lagt nok press på opposisjonsgruppene, som Xinhua omtaler som stadig mer voldelige. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.