RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina åpner frihandelssone i Shanghai

Shanghai (NTB-AFP-DPA): Kina har åpnet en ny frihandelssone i storbyen Shanghai. Sonen skal være et prøveområde for reformer i landet som nest etter USA har verdens største økonomi.

Sonen, som dekker et område på rundt 29 kvadratkilometer, ble åpnet søndag. Den skal brukes til utdyping av markedsorienterte reformer og bidra til ny kraft i økonomien, meldte det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Etableringen av sonen skal dessuten være et bidrag til liberaliseringen av handelen med utenlandsk valuta. Analytikere mener dette er et nøkkelledd i arbeidet med å gjøre Shanghai til et internasjonalt finanssenter innen år 2020.

- Sonen gir håp om at Kina står foran dypere økonomiske reformer, heter det i en uttalelse fra byregjeringen. Byens politikere har lempet på reglene for utenlandske investeringer i særbestemmelser for sonen som foreløpig skal gjelde i tre år.

I motsetning til spesialsonene som tidligere er åpnet i Kina, er Shanghaisonen spesielt tillempet for servicesektoren. Etableringen har styrket den økonomiske optimismen i regionen og ført til oppgang på børsen i Shanghai. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere