RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina ber USA stanse rakettsalg til Taiwan

Beijing (NTB-Reuters): Kina ber USA om å stanse det planlagte salget av avanserte raketter til Taiwan og truer ellers med mottiltak.

- USAs våpensalg til Taiwan tjener verken Kinas sikkerhetsinteresser eller freden og stabiliteten, og det er en innblanding i Kinas indre anliggender, sier en talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet, Jiang Yu.

- Vi oppfordre USA til å stanse salget for ikke å undergrave samarbeidet mellom Kina og USA. Vi oppfordrer USA til å innse hvilke alvorlige konsekvenser våpensalget til Taiwan vil få, og til å gi slipp på kaldkrigsmentaliteten, sier hun.

Pentagon ga tidligere i uka grønt lys til rakettsalget fra amerikanske Lockheed Martin til Taiwan, som inngår i en større pakke som ble vedtatt av Kongressen for over ett år siden.

Rakettene er den siste leveransen i en avtale som ble inngått under tidligere president George W. Bush, om salg av våpen til en verdi av 37 milliarder kroner til Taiwan.

Kinesiske myndigheter mener president Barack Obama bør stanse rakettleveransen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere