RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina bygger strategiske oljelagre

Sist oppdatert:
Kina har nå startet byggingen av fasilitetene som skal lagre landets fremtidige strategiske oljereserve
Det opplyste Kinas viseminister for nasjonalutvikling og reform, Zhang Guobao, til journalister under energikonferansen i Masterdam i helgen.

Det var høsten 2002 at Kina første gang la frem planer om å bygge en strategisk oljereserve, på linje med det USA og Europa har. Ifølge Zhang har landet nå startet byggingen av fasilitetene, men oppfyllingen av reserven har foreløpig ikke startet.

Kina skal ifølge Zhang fortsatt ikke tatt noen endelig beslutning på hvor store reservene skal bli, melder Dow Jones.

Zhang opplyser imidlertid at de har fått råd om å ha en reserve tilsvarende omkring 90 dagers forbruk. Kina konsumerer 6 millioner fat pr. dag, men produserer selv omkring to tredjedel av dette volumet. Kina har i løpet av de to siste årene passert Japan, og er nå verdens nest største importør av råolje.

Zhang sier til Dow Jones at reserven vil bli fylt over tid. Kina regner med å importere 100 millioner tonn olje i år. opp fra 91 millioner tonn i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere