RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina bygger ut raffineringskapasiteten

Sist oppdatert:
Kina har nå lagt planer for øke landets raffineringskapasitet med nær 19 prosent frem til 2010. Kapasitetsøkning er et resultat av den kraftige etterspørselsveksten innenlands
Ifølge Dow Jones Newswires ønsker Kina å bygge ut raffinerier med en årlig kapasitet på 52 millioner tonn råolje i løpet av tiden frem til 2010. Det vil øke landets raffineringskapasitet fra 280 til 332 millioner tonn årlig.

Kina var tidligere en stor eksportør av raffinerte produkter, men på grunn av den eksplosive etterspørselsveksten innenlands har landet i år slitt med rasjonering i visse regioner på grunn av for liten raffineringskapasitet regionalt. Omkring 30-40 millioner tonn skal ifølge Dow Jones fortsatt representere overskuddskapasitet.

Det er snakk ombygging tre nye raffinerier, samt kapasitetsøkninger ved seks eksisterende anlegg opplyser myndighetene til Dow Jones.

Kinesiske oljeselskaper vil bygge ut to tredjedeler av den planlagte økning.

Det er ventet at Kinas etterspørsel etter petroleumprodukter vil øke med 12 prosent årlig frem til 2020, da landet vil konsumere 400 millioner tonn årlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere