RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina dumper dollar

Sist oppdatert:
Dollaren setter bunnrekord og har ikke vært billigere på 30 år.
Dollaren er på ny bunnrekord mot den norske kronen etter kinesiske uttalelser.

DnB Nor Markets skriver i sin morgenrapport onsdag at dollaren ikke har vært lavere på 30 år, målt mot landets viktigste handelspartnere. Den såkalte handelsvektede dollaren har det siste døgnet vært handlet ned mot 75,5.

I norske kroner mot dollar vises 5,27 i morgentimene onsdag. Dette er igjen en ny bunnrekord for dollar/krone-forholdet.

Kina dumper dollar

Det siste dollarfallet kommer etter at de nye valutaplanene til Kina ble kjent. Landet vil diversifisere sine valutareserver, noe som betyr at kineserne kan skifte ut dollar med andre valutaer.

Landet har 1,43 billioner dollar i utenlandske valutareserver. Disse reservene har krypet i takt med den fallende dollaren.

- Vi vil foretrekke sterkere valutaer mot svakere valutaer, og vil justere oss etter dette, sa Cheng Siwei, vise-styreformann i Kinas Nasjonale folkekongress, på en konferanse i Beijing tirsdag, ifølge Bloomberg.

De kinesiske investorene i amerikanske statsobligasjoner har allerede redusert sine investeringer med 5 prosent de siste fem månedene.

Nervøse i Europa

Også i Europa er man nervøse over den svake dollaren, og dens innvirkning på eksporten til USA. Nye tall fra Tyskland viser at septembereksporten falt mer enn ventet.

Det er heller ikke ventet at Den europeiske sentralbanken vil endre i sin styringsrente på morgendagens sentralbankmøte. 61 økonomer Bloomberg har vært i kontakt med tror styringsrenten holdes på 4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere