RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina fjerner henvisninger til Mao Zedongs tenkning

Beijing (NTB-Reuters): I to politiske erklæringer de siste ukene har Kinas kommunistparti fjernet henvisningen til «Mao Zedongs tenkning». Det kan være varsler om en reform.

Mao er alltid blitt holdt opp som den største ideologen i det kinesiske kommunistpartiets historie, selv om han de siste årene har måttet finne seg i at også andre nevnes. Men hans navn er nærmest blitt nevnt automatisk.

Men i to formelle uttalelser fra kommunistpartiets elite, kalt politbyrået, foran partikongressen som skal begynne 8. november, er den obligatoriske henvisningen til «Mao Zedongs tenkning» utelatt.

Også henvisningen til «marxismen-leninismen» er borte. Marxismen-leninismen er den kommunistiske teori som bygger på Karl Marx' og Vladimir Lenins skrifter.

Utelatelsen av henvisningene til disse standardformuleringene oppfattes som signal om at noe nytt er i emning på partikongressen.

- Det er meget betydningsfullt, sier Zhang Yongnian, direktør for Øst-Asia-instituttet på det nasjonale universitetet i Singapore. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere