*Nettavisen* Nyheter.

Kina i samtaler med Syrias opposisjon

Beijing (NTB-Reuters): En syrisk opposisjonsgruppe har denne uken vært på besøk i Beijing, opplyser Kinas utenriksdepartement.

Det er første gang det blir meldt om slik kontakt siden Kina og Russland i helgen la ned veto mot en Syria-resolusjon i FNs sikkerhetsråd.

- Begge parter utvekslet meninger om den nåværende situasjonen i Syria, og Kina forklarte sine prinsipper og sin innstilling og ba alle parter om å slutte å bruke vold øyeblikkelig, sa talsmann Liu Weimin på en pressekonferanse i Kinas utenriksdepartement torsdag.

Han understreket at Kina er en venn av det syriske folk og insisterer på at Kina er villig til å holde kontakt med alle «relevante» syriske opposisjonsgrupper.

- Kina vil bidra rikelig for å skape fred og stabilitet i Syria, fremholdt Liu, som mener at den syriske delegasjonen satte pris på Kinas holdning.

De syriske utsendingene tilhører Den nasjonale samordningskomiteen, en organisasjon med base i Syria som er imot utenlandsk intervensjon, men som mener at andre arabiske land bør bidra til å løse krisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.