*Nettavisen* Nyheter.

Kina mer pop enn Italia

Kina seiler forbi Italia som det mest populære temareisemålet.

01.02.05 18:31

Lav rente og god økonomi gjorde at nordmenn kjøper dyrere og mer eksklusive feriereiser. I januar solgte Star Tour TEMA 20 prosent flere kultur- og opplevelsesturer sammenlignet med fjoråret. Og Kina står øverst på ønskelisten står Kina, skriver Star Tour Tema i en pressemelding.

- Vi ser en klar økning på de mer eksklusive reisene våre, der opplevelser og kultur står i fokus. Dagens gamle 68-generasjon vil i langt større grad enn tidligere generasjoner reise bort sparepengene. Når barna forlater redet, starter den store jakten på opplevelser. Øverst på ønskelisten står Kina, Italia og Egypt, forteller Gabriel Ehrhardt, produktsjef i Star Tour TEMA.

De fleste av oss har nok en drøm om å besøke Kina en gang i livet, for å vandre på den kinesiske mur og oppleve terrakottahæren i Xian. Med den økte kjøpekraften kommer mange av oss til å realisere denne drømmen. Dessuten arrangerer Kina OL i 2008, noe som gjør at landet ligger lengre fremme i bevisstheten vår, mener Ehrhardt.

Han forteller at januar er den store måneden for bestilling av temareiser. Snittprisen på reisene turoperatøren har solgt i januar ligger på rundt 16 000 kroner.

De mest populære opplevelsesferiene i 2005:

1. Den store Kinareisen
2. Andalusia rundt
3. Klassiske Italia
4. Toscana-streiftog
5. Kroatia rundt
6. Toscana rundt
7. Katalonia rundt
8. Madeira-streiftog
9. Portugal rundt
10. Mallorca-streiftog
(Kilde: Star Tour TEMA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag