RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina raser mot amerikansk Tibet-koordinator

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-Reuters): Kina vil aldri anerkjenne at USA har utnevnt en spesialkoordinator for Tibet, sier Kinas utenriksdepartement.

USAs president hadde et cirka en time langt møte med tibetanernes åndelige leder i eksil, Dalai Lama, fredag. Møtet utløste fordømmelser og advarsler fra kinesisk side, uten at det fikk Obama til å endre møteplanen.

USA oppfordret i stedet Kina til å gjenoppta dialogen med Dalai Lama og hans representanter uten å stille forhåndsbetingelser. For å oppmuntre til slik dialog har utenriksminister John Kerry oppnevnt Sarah Sewall som spesialkoordinator for Tibet-spørsmål.

– Kinas regjering er resolutt imot at noe fremmed land bruker det såkalte Tibet-problemet til å blande seg inn i Kinas interne forhold, sa det kinesiske utenriksdepartementets talskvinne Hua Chunying på en pressekonferanse mandag.

– Kina har aldri og vil aldri anerkjenne USAs såkalte spesialutsending for Tibet-problemet, fortsatte hun.

Kina kaller Dalai Lama «en ulv i fåreklær» og hevder han har en separatistisk politikk for et uavhengig Tibet. Dalai Lama selv understreker at hans mål er et reelt selvstyre for Tibet innenfor Kina. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere