Kinesiske myndighetene melder om 55 tilfeller av lokalt overført deltasmitte, samtidig som den smittsomme deltavarianten har nådd 20 byer og over et dusin provinser.

Lokale myndigheter i større byer, blant dem Beijing, har testet millioner av innbyggere. Store boligområder er blitt sperret av, og innbyggerne har fått beskjed om å holde seg inne.

Les også: FNs klimasjef krever større innsats

Tre dager

Byen Zhuzhou i det midtre Kina har gitt 1,2 millioner innbyggere beskjed om å holde seg innendørs i tre dager. Byen setter i gang en større testings- og vaksinasjonsoffensiv, ifølge en offisiell erklæring.

– Situasjonen er dyster og komplisert, heter det i meldingen fra bymyndighetene.

Beijing har tidligere skrytt av at de har klart å få antallet innenlandske smittetilfeller ned i praktisk talt null, men det siste utbruddet teller nå 360 tilfeller i hver av de to siste ukene.

Den siste oppblomstringen er lokalisert til Nanjing der ni renholdsarbeidere på en internasjonal flyplass testet positivt 20. juli.

Turistmål

I turistdestinasjonen Zhangjiajie, nær Zhuzhou, spredte et utbrudd seg i forrige uke blant teaterarbeidere som så brakte den med seg rundt i fylket. Zhangjiajie med sine 1,5 millioner innbyggere be stengt ned fredag.

Beijing har lukket byen for turister midt i høysesongen. Innbyggere har fått beskjed om ikke å forlate byen dersom det ikke er strengt nødvendig.

Flere mindre lommer med smitte ble mandag meldt fra populære turistmål for kinesere.

Les også: Nakstad tror på en bedre høst i år