RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina sender nødhjelp til syriske flyktninger

Beijing (NTB-AFP): Kina gir 30 millioner yuan, eller nær 28 millioner kroner, i humanitær hjelp til syriske flyktninger i Jordan og Libanon, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Hjelpen til flyktningene skal «vise det kinesiske folks vennlige innstilling overfor det syriske folk», heter det i meldingen fra nyhetsbyrået, som siterer Kinas utenriksdepartement.

Flere enn 265.000 syrere har flyktet ut av landet siden konflikten startet i mars i fjor. Anslagsvis 1,2 millioner er interne flyktninger, ifølge FN.

Kina og Russland har gjentatte ganger havnet i strid med resten av medlemmene i FNs sikkerhetsråd om håndteringen av borgerkrigen i Syria. De to landene har avvist forslag fra vestlige medlemsland om å øke presset på president Bashar al-Assad. Kina og Russland anklager dem for å forlenge konflikten gjennom sin støtte til opposisjonens styrker.

Kina har innstendig oppfordret den syriske regjeringen og opprørerne om å starte forhandlinger, og gjentatte ganger har det asiatiske landet understreket sitt prinsipp om ikke å blande seg inn i andre lands indre anliggender. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere