RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina ser på tre nye LNG-terminaler

Sist oppdatert:
Kinesiske planlegger jobber nå med planer for bygging av inntil tre nye importterminaler for flytende naturgass, LNG. Disse kommer i tillegg til prosjekter som er igangsatt
De tre nye terminalene vil ifølge skipsmeglerhuset Poten & Partners, bli plassert i Qingdao som ligger på Shandonghaløya ved Gulehavet og to i nærheten av Shanghai.

Ifølge Poten som er ansett som det fremste skipsmeglerhuset innen LNG-sektoren, så er planene overraskende siden den vanlige oppfatning har vært at myndighetene i Peking ikke ville legge frem planer for en tredje terminal før pilotprosjektene i Guangdong og Fujian var fullført. Begge i den sydlige delen av landet.

Kina har også planer om en gigantisk østvest-rørledning som skal ende nær Shanghai, og den vil ifølge Poten ta av or mye av veksten i landets gassforbruk fremover. Forbruket er estimert å nå 37 milliarder kubikkfot pr. år i 2015, en gjennomsnittlig vekst på 12,5 prosent fra i dag.

Poten mener imidlertid at det vil være muligheter for LNG, planleggerne skal ha hovedfokus på Qingdao som tredje lokasjon for en importterminal.

Det er oljeselskapet Sinopec som fronter arbeidet som kan resultere i en terminal med en kapasitet på 3 millioner tonn pr. år med oppstart i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere