RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina setter inn satellitter i søket etter savnet fly

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-AFP-Reuters): Kinesiske myndigheter setter inn ti satellitter i søket etter flyet som forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Ved hjelp av blant annet høyoppløselige bilder og værovervåking skal satellittene støtte og bistå leteaksjonen, heter det i en kunngjøring fra myndighetene tirsdag.

Rundt to tredeler av de 239 menneskene om bord på flyet var kinesere. I alt ni land deltar nå i den internasjonale leteaksjonen.

Fingeravtrykk

Forsvinningen av flyet er fortsatt et mysterium. Etterforskere har ikke sagt at de antar at det dreier seg om et terrorangrep, men det utelukkes likevel ikke.

Fingeravtrykk og bilder av de to flypassasjerene som reiste med stjålne pass på det savnede flyet fra Malaysia Airlines er oversendt til amerikanske myndigheter.

Materialet skal sjekkes opp mot registre av kjente terrorister og kriminelle, melder ABC News.

Søket utvidet

Malaysia utvidet mandag området for søkene etter det savnede flyet, som forsvant på vei til Beijing fredag.

Skip fra seks lands mariner og et titall militære fly deltar i søket i håp om å finne Malaysia Airlines-flyet MH370, eller rester av det, i området mellom Malaysia og Vietnam. Malaysia utvidet søket på bakgrunn av en teori om at flyet kan ha snudd og satt kurs for Kuala Lumpur. Nå letes det også over landområder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere