Gå til sidens hovedinnhold

Kina truer miljøsyndere med døden

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Kinesere som står bak alvorlig forurensning, risikerer heretter å få en kule gjennom hodet. Myndighetene i Beijing har gitt Kinas domstoler fullmakt til å avsi dødsdom i slike saker.

Straffene for grove miljøforbrytelser skjerpes fra denne uken, meldte statlige kinesiske medier torsdag. Skjerpingen skjer etter at den stadig mer velstående befolkningen i Kinas storbyer har begynt å protestere mot arbeidet for økonomisk vekst uten hensyn til miljøet.

- Det innføres nå mer nøyaktige retningslinjer for kjennelser og dommer i saker som gjelder grov miljøkriminalitet. I de mest alvorlige sakene kan dødsstraff bli brukt, het det i en melding fra det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Sist helg var store områder i det nordlige Kina dekket av tykk smog, en blanding av røyk og tåke. Tidligere i år skapte luftforurensningen store problemer i hovedstaden Beijing og i andre storbyer i de midtre og østlige delene av landet.

Hvis trusselen om å henrette miljøforbrytere settes ut i livet, blir listen over forbrytelser som kan straffes med døden i Kina enda lenger. Kina henretter flere straffedømte enn resten av verdens land til sammen, og tallet på henrettelser kan i fjor ha kommet opp i flere tusen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai