RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina venter oljeprisfall

Sist oppdatert:
Verdens nest største konsument av olje forventer at oljeprisen vil falle i siste halvdel av neste år. Sjekk hva kineserne forventer her
Kina er verdens største konsument av råolje etter USA, og har fått mye av ansvaret for den voldsomme boomen i råvaremarkedet dette året.

Nå er det Beijing-baserte og statlige National Development and Reform Commission ute med prognoser for oljemarkedet til neste år, som ikke akkurat spår videre oppgang.

De forventer riktignok at brent-oljen, som handles på den londonbaserte oljebørsen ICE, vil holde en gjennomsnittspris på 55 dollar fatet for første halvår neste år. Men for andre halvår forventer de et fall i oljeprisen til under 50 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

Årsaken til dette fallet, ifølge den kinesiske kommisjonen, er at det kommer flere oljefelt til fra land utenfor OPEC.

- Internasjonale oljepriser er ventet å falle til mer fornuftige nivåer i 2006. Den minskede økonomiske veksten i verdensøkonomien og etterspørselsveksten, samt økt tilbud fra ikke OPEC-produsenter samt mindre spekulasjon i futuresmarkedet vil lede til lavere priser, melder kommisjonen ifølge Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere