RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina viktigste faktor i stålpris-oppgang

Sist oppdatert:
En ny studie slår fast at Kina er den viktigste årsaken bak den enorme veksten i stålprisene. Men økt etterspørsel fra India kan trekke prisene videre opp
Bransjemagasinet IndustryWeek skriver om en analyse fra Global Insight som har identifisert Kina som den viktigste faktoren for oppgangen i stålprisene de siste årene.

- Eksplosiv vekst i den kinesiske stålindustrien har produsert fysiske tilstamninger verden over for en rekke stål-produkter, og økt råvareprisen på global basis. Dette er en permanent endring og vil påvirke markedet i tiår, skriver analysebyrået i analysen.

Kina står for en tredjedel av verdens samlede stålkonsumpsjon og produksjon, og står for nær 50 prosent av veksten i dette markedet, skriver IndustyWeek og siterer analysen.

Men jokeren vil være India.

- Den mest viktige faktoren på middels sikt er oppgangen i India. Akkurat nå dominerer Kina analysene, men India kan snart komme til å tre inn i vekstmønsteret og gi en runde til med sterk vekst i ståletterspørselen, skriver analysebyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere