RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina vil ha demokratisk valgt leder av Verdensbanken

Beijing (NTB-AFP): Verdensbankens neste leder må velges på demokratisk og åpent vis, krever Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua.

Verdensbanken kunngjorde i forrige uke at det skal velges ny leder i Verdensbanken i løpet av våren.

Bankens nåværende president Robert Zoellick har varslet at han ønsker å gå av når femårsperioden er omme 30. juni, og en etterfølger bør derfor være på plass når banken og Det internasjonale pengefondet samles til møte i Washington 20. april

- Dersom den nye presidenten virkelig blir utpekt gjennom rettferdige og åpne valg, vil det frigjøre banken fra en 70 år lang tradisjon der Verdensbankens president har vært amerikaner, skriver Xinhua i en kommentarartikkel.

- Bare et virkelig åpent og rettferdig valg av president vil resultere i en visjonær leder med riktig bakgrunn, en leder som kan presse gjennom reformer og redusere fattigdom uten ideologisk forutinntatthet, heter det videre i kommentaren.

- Mentaliteten som sier at Verdensbankens president må være av amerikansk opprinnelse, har mistet sin legitimitet som følge av endringer i den globale politiske og økonomiske orden, samt organisasjonens egen endrede rolle, skriver Xinhua. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere