RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinas partiorgan avviser vestlig politisk system

Beijing (NTB-AFP): Dagen før hele ledelsen i Kinas kommunistparti samles, fastslår partiorganet Folkets Dagblad at Vestens politiske system ikke har noen plass i Kina.

- Partiet må opprettholde sin ledelse når det utfordres av noen folk i samfunnet som kjemper for en imitasjon av Vestens system, heter det fredag i en helsides artikkel skrevet av kommunistpartiets historiske institutt.

Artikkelen forsvarer Kinas tidligere leder Mao Zedong og anklager dem som kritiserer ham for å prøve å undergrave kommunistpartiets stilling.

Sentralkomiteen i Kinas kommunistparti begynner lørdag et fire dager langt møte for å drøfte og vedta en ny pakke økonomiske reformer som lederne betegner som historiske.

Avisen Global Times, som eies av Folkets Dagblad, publiserte fredag en meningsmåling der 33 prosent sier at de håper på politisk reform, mens rundt 80 prosent sier de først og fremst håper på reformer i landets velferdssystem.

Noen akademikere betviler verdien av meningsmålinger om dette spørsmålet ettersom opposisjon mot systemet kan utløse straffeforfølgelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere