*Nettavisen* Nyheter.

Kinas president skal ha blitt avlyttet av Bo Xilai

Beijing (NTB-Reuters): Den sparkede kommunisttoppen Bo Xilai falt i vanære etter at det ble avslørt telefonavlytting på en oppringing til Kinas president Hu Jintao, skriver New York Times.

Funksjonærer i byen Chongqing skal ha drevet med omfattende avlytting, noe som ble avslørt i august. Da ble det oppdaget avlytting på en innkommende telefonsamtale til presidenten.

Det var dette som bidro til mistankene mot byens ambisiøse kommunisttopp, Bo Xilai, og som førte til at han for få uker siden fikk sparken, ifølge New York Times.

Avisen har snakket med et titall kilder tilknyttet kommunistpartiet. De bekrefter at funksjonærer i Chongqing hadde etablert et omfattende avlyttingsnettverk.

Men også avlyttingen skal ha vært en viktig årsak til at Bo tidligere i år fikk sparken som partileder i Chongqing. Før dette var han regnet som en av Kinas mest fremgangsrike og karismatiske politikere, og det var ventet at han snart ville få en plass i politbyråets stående komité, som er Kinas viktigste maktorgan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.