I en pressemelding onsdag skriver det europeiske smittevernbyrået ECDC at det er oppdaget 324 smittetilfeller, der 266 av tilfellene er bekreftet og ytterligere 58 sannsynlige smittetilfeller.

Først ble det rapportert om at det var oppdaget smitte i åtte europeiske land, men nå skriver ECDC at det i alt er det oppdaget smitte i 16 land, inklusiv Norge.

– I Norge er det påvist smitte hos én person. Vedkommende ble syk i slutten av februar og var smittet med samme monofasiske Salmonella Typhimurium-stamme som ble påvist i utbruddet i Storbritannia, skrev Heidi Lange, seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet (FHI), i en e-post til Nettavisen.

I en e-post til Nettavisen torsdag ettermiddag skriver FHI at det ikke er oppdaget flere salmonellatilfeller i Norge siden den gang.

Les også: Kinderegg og andre Kinder-produkter trekkes fra markedet

Over 40 prosent av smittetilfellene ble sykehusinnlagt

– De aller fleste smittede er barn på under 10 år, og av alle som har blitt smittet har 41,3 prosent av dem blitt innlagt på sykehus. Det er ikke registrert dødsfall som følger av salmonellasmitten, skriver ECDC.

I Norge og flere andre land ble enkelte av Ferreros produkter trukket tilbake som følger av mistanke om at de var kilden til smitten.

Tilbaketrekkingen gjaldt Kinder Surprise, både enkle og i trepakning, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons. Produktene som ble trukket tilbake, har best-før-datoer som strekker seg fra april til oktober i år.

Les også: Kinderegg-smitte i Europa – salmonella påvist i Norge

Flere tilfeller kan forekomme

Også Ferreros fabrikk i Belgia ble stengt som følger av salmonellasmitten den 8. april i år.

ECDC skriver at det faktum at mange produkter er trukket fra markedet, nok vil bidra til mindre risiko for smittespredning, men at nye tilfeller kan forekomme – fordi det fortsatt er produkter som ikke er fjernet fra hyllene og at noen kanskje har produktene hjemme.

Det opplyses også om at åtte av smittetilfellene ikke kan knyttes til Kinder-produkter fra den belgiske fabrikken, som de øvrige smittetilfellene er knyttet til.