Kinesere reagerer på planlagt dyr Mao-feiring

Beijing (NTB-AFP): Over 15 milliarder kroner skal etter planen brukes på å markere 120-årsdagen for Mao Zedongs fødsel i desember. Kinas nettbrukere reagerer med vantro.

- Hvor mye koster det å rydde opp i forurensingen? Hvor mye koster helseforsikring? Hvor mye tilbyr myndighetene fattige studenter så de kan få lunsj, skriver en opprørt nettbruker på Sina Weibo, Kinas svar på Twitter i en kommentar til meldingen om myndighetenes milliardplaner.

Mao ledet kommunistpartiet til seier etter mange år med borgerkrig og krig mot Japan. Han ble født 26. desember 1893 i Shaoshan i den sentrale Hunan-provinsen, og det er 120-årsdagen som skal feires ved juletider i år.

Xiangtan by som omfatter Shaoshan, skal bruke 15.5 milliarder yuan, som tilsvarer omtrent samme beløp i norske kroner, på 16 arrangementer i anledning dagen, skriver avisen Changsha Kveldsnytt.

Blant prosjektene er å pusse opp et turistkontor og Maos tidligere bolig. Det skal også bygges en stasjon for høyhastighetstog og andre infrastrukturprosjekter.

- Minnearrangementenes betydning overgår alt annet, mener de lokale myndighetene ifølge den engelskspråklige avisen Global Times, som står partiledelsen nær. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.