*Nettavisen* Nyheter.

Kinesisk direktør vil kjøpe Saabs konkursbo

Göteborg (NTB-TT): Direktøren for det kinesiske selskapet Youngman har reist til Sverige for å diskutere et mulig kjøp av konkursboet til bilprodusenten Saab.

Youngmans administrerende direktør Rachel Pang ankom til Göteborg onsdag. Til svenske medier sier Pang at hun bestemte seg for å reise til Sverige mandag, da nyheten om at Saab var begjært konkurs kom.

- Jeg er her for å treffe konkursforvalterne, sa Pang da hun og to andre fra Youngman-ledelsen ble geleidet ut fra Landvetter flyplass av Youngmans talsmann i Sverige, advokat Johan Nylén. Mer enn det ville ikke Pang si.

Det ble tirsdag kjent at Youngman er interessert i å kjøpe Saab og ta over det kriserammede selskapet alene.

Onsdag ettermiddag skal blant annet næringsminister Annie Lööf og utdanningsminister Jan Björklund holde en pressekonferanse i Trollhättan der de skal redegjøre for hvilke tiltak regjeringen vil komme med til det kriserammede lokalsamfunnet etter Saab-konkursen.

Saab-fabrikken er hjørnesteinen i byen, men nå står 3.500 arbeidsplasser i fare. Saab-ledelsen forsøkte lenge å få kinesiske selskaper inn på eiersiden for å unngå konkurs. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.