RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk fødselslege dømt for å selge babyer

BLE IKKE ADVART: Joanne Chinnock, sier at hun ikke ønsket et «ødelagt barn», og at hun ville valgt å ta abort om hun hadde fått beskjed om at barnet hennes hadde en 1 til 13 prosent sjanse for å bli født med alvorlige funksjonsskader. ILLUSTRASJONSFOTO
BLE IKKE ADVART: Joanne Chinnock, sier at hun ikke ønsket et «ødelagt barn», og at hun ville valgt å ta abort om hun hadde fått beskjed om at barnet hennes hadde en 1 til 13 prosent sjanse for å bli født med alvorlige funksjonsskader. ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Colorbox
Sist oppdatert:
Beijing (NTB-AFP): En kinesisk domstol har gitt en betinget dødsdom til en fødselslege for å ha bortført og solgte nyfødte babyer.

Betingede dødsdommer blir vanligvis omgjort til livstid i fengsel.

Zhang Shuxia solgte sju små barn i den nordlige Shaanxi-provinsen. Legen skal ha fortalt barnas foreldre at de nyfødte barna var syke og hadde dødd, for så å selge dem til menneskehandlere for opp mot 50.000 kroner, heter det i dommen.

Titusenvis av barn blir trolig stjålet i Kina hvert eneste år. De fleste blir solgt internt i landet for å møte en etterspørsel som har oppstått som et resultat av landets ettbarnspolitikk og kinesernes tradisjonelle ønske om å få en sønn.

Fødselslegen skal blant annet ha overtalt en mor til å gi fra seg et tvillingpar ved å påstå at den ene tvillingen var død og den andre hadde store skader i bein og armer.

En annen baby som hun solgte, ble senere funnet død i en grøft, hvor den hadde blitt dumpet av menneskehandlerne. Noen av de bortførte barna ble funnet av politiet og returnert til foreldrene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere