RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk politi etterlyser åtte etter Beijing-episode

Sist oppdatert:
Beijing (NTB): Kinesisk politi etterlyser åtte navngitte personer etter det man tror var en terrorhandling i Beijing mandag. Uigurenes eksilleder Rebiya Kadeer frykter en ny bølge av forfølgelse.

Ifølge Hongkong-avisen South China Morning Post etterlyser politiet «minst åtte» navngitte personer etter episoden i det mest sentrale området av Kinas hovedstad der fem mennesker døde og 38 ble skadd.

Sju av de åtte er uigurer, mens den åttende er en 21 år gammel han-kineser fra Sichuan-provinsen som navngis som Liu Ke.

Han-kineserne er flertallsbefolkningen i Kina. Uigurene er et mindretall i sin egen hjemprovins Xinjiang nordvest i landet som har et tyrkisk språk. Mange uigurer er muslimer.

South China Morning Post skriver også at politiet etterlyser fem kjøretøyer, hvorav fire biler og en motorsykkel. Både bilene og motorsykkelen er registrert i Xinjiang-provinsen.

Rebiya Kadeer, tidligere vinner av den norske Rafto-prisen og leder av organisasjonen World Uighur Congress, sier i en uttalelse at hun frykter en bølge av undertrykkelse etter hendelsen i Beijing mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere