*Nettavisen* Nyheter.

Kinesisk politi fant tre tonn metamfetamin

Beijing (NTB-AFP): Kinesisk politi har gjort et kjempebeslag av det narkotiske stoffet metamfetamin og pågrepet nærmere 200 medlemmer av narkotikabander.

02.07.14 09:40

Nærmere 3.000 politifolk og soldater deltok i den omfattende operasjonen i Lufeng i Guangdong-provinsen sist helg, der en stor del av narkotikaen til det kinesiske marked ifølge myndighetene har sitt opphav.

Både helikoptre og hurtigbåter ble brukt i jakten på medlemmer av i alt 18 narkobander i havnebyen, som ligger 200 kilometer nordøst for Hongkong. I alt 182 ble pågrepet, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Foruten 3 tonn av det narkotiske stoffet metamfetamin, ble det tatt beslag i 23 tonn med råvarer til bruk i framstillingen av det sentralstimulerende stoffet. Beslaget er det største som noensinne er gjort i Guangdong-provinsen.

Metamfetamin er svært populært blant narkomane kinesere, og bare heroin er mer etterspurt, går det fram av en rapport fra FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC).

Rapporten anslår at det i 2012 ble omsatt heroin og metamfetamin til en verdi av over 185 milliarder kroner i Kina og Sørøst-Asia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag