RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk satellitt kan ha funnet vrakrester etter flyet

En kinesisk satellitt skal ha observert mulige vrakrester for Malaysia Airlines F370, som har vært sporløst forsvunnet i fem dager. (Skjermdump BBC)
En kinesisk satellitt skal ha observert mulige vrakrester for Malaysia Airlines F370, som har vært sporløst forsvunnet i fem dager. (Skjermdump BBC)
Sist oppdatert:

En kinesisk satelitt kan ha funnet et mulig skadested for det forsvunnede Malaysia Airlines-flyet. 

Klokken 22 onsdag kveld meldte  CNN om satellitbilder av det som skal være  tre flytende objekter i Sørkinahavet, mellom Malaysia og Vietnam. Dette er ikke veldig langt unna flyets planlagte rute. 

Bildene ble fanget opp av satellitten 9. mars, dagen etter at flyet forsvant, men av en ukjent årsak kom ikke bildene ut før onsdag kveld.

Objektene er 13x18, 14x19 og 22x24 meter store, ifølge CNN.

Det var nettsidene til det kinesiske departementet for vitenskap, teknologi, industri og nasjonalt forsvar som offentliggjorde satellittbildene onsdag kveld norsk tid, men siden ser foreløpig ut til å være nede. 

Det er ikke første gang det har kommet meldinger om spor og mulige vrakrester. Så langt har alt vist seg å være falsk alarm.

Se reportasje fra CNN her: (saken fortsetter under videoen)


Letingen fortsetter

Letingen etter det savnede Boeing 777-flyet fortsatte onsdag med full styrke. 

Skip fra seks lands mariner og et titall militære fly deltar i søket i håp om å finne Malaysia Airlines-flyet MH370, eller rester av det, i området mellom Malaysia og Vietnam.

Blant annet flyr et amerikansk Orion-fly over området med en radar som kan se en fotball på mange titalls meters avstand og gjennomsøke rundt 4.000 kvadratkilometer på en time. To Seahawk-helikoptre har søkt natten gjennom med infrarøde kameraer.

Vietnamesisk militære tar bilder fra et fly under letingen etter det savnede flyet.


Malaysia har utvidet området for sitt søk på bakgrunn av en teori om at flyet kan ha snudd og satt kurs for Kuala Lumpur.

Så gul gjenstand

Mandag formiddag øynet malaysiske myndigheter håp, over to døgn etter at flyet forsvant fra radaren. Et vietnamesisk fly meldte om en flytende, gul gjenstand sør for Vietnam. Det viste seg imidlertid å være en del av en kabeltrommel dekket av mose.

I helgen ble det funnet to oljeflak og en gjenstand som kunne være en dør fra flyet. Mandag sier malaysiske myndigheter at oljeflakene ikke stammer fra flyet, og at det ikke er funnet vrakrester.


Dette singaporske fartøyet er ett av et titall luft- og marinefartøy som bistår i søket.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere