Gå til sidens hovedinnhold

Kinesisk tjenestemann sparket for korrupsjon

Beijing (NTB-Reuters-AFP): En tidligere medarbeider av Kinas pensjonerte sikkerhetssjef Zhou Yongkang har fått sparken for korrupsjon. Zhou er selv under etterforskning for økonomisk snusk.

Li Chonxi er fjernet fra lederposten i et organ som gir råd til den folkevalgte forsamlingen i provinsen Sichuan sørvest i Kina, meldte det offisielle nyhetsbyrået Xinhua torsdag, Årsaken er ifølge byrået «alvorlige brudd på disiplinen».

Dette er et uttrykk som kinesiske medier ofte bruker om korrupsjon.

- Myndighetene gransker saken i henhold til vanlige prosedyrer, het det i meldingen fra Xinhua, som ikke inneholdt detaljerte opplysninger om saken.

Zhou Yongkang er ifølge nyhetsbyrået Reuters' kilder satt i det som i praksis er husarrest. Flere av hans politiske allierte skal være arrestert, blant dem den tidligere viseministeren for offentlig sikkerhet Li Dongsheng.

Kinas president Xi Jinping har siden han ble statssjef i mars i fjor satt i gang en omfattende kampanje mot korrupsjon. Samtidig slår myndighetene hardt ned på demonstranter som deltar i offentlige protester mot «smøring» av politikere og tjenestemenn. (©NTB)