RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk toppolitiker suspendert fra maktens topp

Beijing (NTB-AFP): Bo Xilai, som en gang var spådd å kunne nå helt til topps i kinesisk politikk, har blitt ekskludert fra det kinesiske kommunistpartiets mektige politbyrå.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua meldte tirsdag at Bo er ekskludert fra det 25 mann store politbyrået på grunn av «alvorlige disiplinærbrudd», en betegnelse som vanligvis brukes om korrupsjon.

Forrige måned ble Bo fratatt vervet som leder for kommunistpartiet i byen Chongqing, en bykommune med over 30 millioner innbyggere. Her slo han hardt ned på korrupsjon, men hans offensive metoder har provosert flere partifeller.

Samtidig opplyste kinesisk politi tirsdag at de har innledet etterforskning av Bos kone Bo Kailai etter mistanke om at hun kan ha vært involvert i dødsfallet til den britiske forretningsmannen Neil Heywood.

Heywood hadde nær tilknytning til Bo, men ble funnet død på et hotellrom i Chongqing i november. Politiet mente først at dødsfallet skyldtes stort alkoholforbruk, men har nå startet drapsetterforskning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere