RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesiske banker finansierer LNG-terminal

Sist oppdatert:
Den siste dagenes innstraminger på investeringer i Kina har ikke rammet den nye importterminalen for flytende naturgass i Guangdong-provinsen. Finansieringen ble signert i helgen
Den planlagte LNG-terminalen i provinsen Guangdong blir i sin helhet finansiert av kinesiske banker, og det under et er sofistikert arrangement enn det disse bankene har gått inn på tidligere.

Det er de fem statskontrollerte bankene Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank and China Development Bank som har gitt finansieringen til prosjektet som har en ramme på 880 millioner dollar, melder The Wall Street Journal.

Lånet er for første gang gitt å såkalt nonrecourse-basis som betyr at avdragsbetalingen vil skje i forhold til kontantstrømmen, og eierne slipper å bli hold direkte ansvarlige for lånene.

Det er et juridisk team hos White & Case som har ledet forhandlingen rundt låneavtalen, og partner Raj Pande sier til WSJ mener at dette kan lede til ytterligere finansiering av energiprosjekter fra kinesiske banker.

Det er oljegiganten BP og kinesiske CNOOC som står bak terminalen-prosjektet som skal kunne håndtere 3 millioner tonn LNG årlig. Gassen skal leveres fra gassfeltet North West shelf utenfor vestsiden av Australia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere