Kinesiske skip på vei for å lete etter fly i Indiahavet

Australske HMAS Success har i lengre tid lett etter flight MH370 i Indiahavet. Nå er seks kinesiske skip på vei for å hjelpe til i letearbeidet.

Australske HMAS Success har i lengre tid lett etter flight MH370 i Indiahavet. Nå er seks kinesiske skip på vei for å hjelpe til i letearbeidet. Foto: (Reuters/NTB scanpix)

Seks kinesiske skip er på vei til området i sør Indiahavet der det antas at det savnede flyet fra Malaysia Airlines styrtet.

25.03.14 12:40

Det opplyste Malaysias transportminister Hishammudin Bib Hussein på en pressekonferanse i Kuala Lumpur tirsdag.

Ifølge ministeren er det ingen indikasjoner på at flyet tok den nordlige ruten, slik det tidligere har vært spekulert om. Og letingen der er derfor avsluttet.

- Vi skal forsøke å utvide søkeområdet. Vi konsentrerer oss helt og fult på den sørlige delen av Indiahavet, sier Hussein.

- 26 land deltar fortsatt i søket. Vi har vært heldige med at så mange har villet hjelpe til, legger han til.

Rasende pårørende

Rundt 200 pårørende deltok i demonstrasjonen der de krevde svar på hva som skjedde med passasjerflyet som forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing for 17 dager siden.

- Min sønn, min sønn, få tilbake sønnen min, ropte 63 år gamle Wen Wancheng gråtende utenfor ambassadebygningen.

Sammenstøt

- Få tilbake våre kjære, stemte andre pårørende i, mange av dem med knyttede never.

Et stort antall sikkerhetsvakter i uniform og sivile klær voktet bygningen, og da de forsøkte å hindre de pårørende fra å snakke med journalister, kom det til håndgemeng.

Rasende og sørgende pårørende til passasjerer om bord i det savnede Malaysia Airlines-flyet demonstrerte tirsdag utenfor Malaysias ambassade i Beijing. Foto: Kim Kyung-hoon (Reuters/NTB scanpix)


En kvinne ble båret vekk på båre, og opprørspoliti fulgte det hele fra avstand, klare til å rykke inn.

Levde i håpet

Familiene til de savnede flypassasjerene mottok mandag en tekstmelding fra Malaysia Airlines der det ble slått fast at alt håp om å finne overlevende nå er ute.

Mange som har levd i håpet reagerte med raseri, både på måten de mottok meldingen på, og på selve budskapet. Flere nekter fortsatt å tro at flyet har styrtet i havet, og konspirasjonsteoriene om hva som kan ha skjedd med det savnede flyet, florerer.

HTML EMBED


Sjefen for Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari, forsvarte tirsdag selskapets håndtering av saken og fastholdt at mandagens SMS til de pårørende ble sendt i beste mening.

- Vår eneste motivasjon var at familiene skulle få den tragiske nyheten før resten av verden, sa han.

- Ingen ord kan lindre smerten, la han til.

Innstiller leting

Ifølge Malaysia Airlines tyder satellittdata på at rute MH370 styrtet i Indiahavet, under en time etter avgang fra Kuala Lumpur. Ingen vrakrester er hittil funnet, og årsaken til styrten er heller ikke klarlagt.

Tirsdag måtte letingen etter vrakrester innstilles på grunn av dårlig vær, både fra luften og fra skip.

- De nåværende værforholdene vil gjøre leting fra lufta og til havs farlig og sette mannskapenes liv i fare, heter det i en uttalelse fra den australske hovedredningssentralen.

- All leting i dag er derfor innstilt som følge av værforholdene, het det videre.

Siste nytt om Flight MH370 får du her:

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.