RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

King Cav til California

Mark Cavendish var påpasselig framme og takket lagkameratene etter seieren i Katalonia. Her får Tony Martin en god klem.
Mark Cavendish var påpasselig framme og takket lagkameratene etter seieren i Katalonia. Her får Tony Martin en god klem. Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Dermed er Giro d’Italia en attraksjon fattigere.

Blant kollisjonene på årets sykkelkalender er Giro d’Italia og Tour of California en av de største. Tidligere gikk det amerikanske rittet i februar, men er i år flyttet til midten av mai.

Amerikanske Team Columbia er blant dem som har tatt konsekvensen av dette. Lageier Bob Stapleton varsler i en pressemelding at Mark Cavendish er blant dem som blir med «over dammen».

- Vi regner med at Mark vil være svært sterk under Tour de France og den viktigste delen av sesongen. Han møter opp sammen med laget i California og er svært optimistisk med tanke på å oppnå suksess der, sier Stapleton.

Cavendish fikk sesongoppkjøringen ødelagt av tannproblemer, men sikret seg sesongens første seier under Katalonia rundt i forrige uke.

I etterkant av det rittet ble det også klart at André Greipel overtar sprintansvaret for Columbia-laget i Italia.

Michael Rogers – som har vært i superslag så langt i sesongen, etter et par sesonger på sidelinja – er også klarert for USA-opphold i midten av mai.

Tour of California sykles mellom 16.-23. mai, mens Giro d’Italia starter 8. mai i Amsterdam og varer fram til den 30. i samme måned.

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere