King er kongen på Xbox

«King Kong» er at av høsten mest spennende spill.

09.02.06 14:45

(Spillmagasinet): Den 14. desember har Peter Jacksons nye storfilm «King Kong» premiere på norske kinoer, men allerede nå kan du ta del i den vannvittige historen fra Skull Island.

Fredag den 18. november ligger nemlig det offisielle spillet i butikkhyllene, og det kan du absolutt vurdere å bruke noen kroner på. Den 2. desember slippes spillet på Xbox 360 også.

Video: Se video fra spillet her , her , her og her .
Guide: De beste actionspillene.

Nervepirrende

«King Kong» er et lineært spill. Det vil si at du er begrenset til å følge én rute gjennom spillet, og kan ikke utforske for mye på egen hånd.

Fordelen er naturligvis at historien fortelles med nerve og at makerne av spillet vet nøyaktig hvor du er til en hver tid. Dermed kan du glede deg til gode grøss når du plutselig står ansikt til ansikt med kjempeskorpioner, tre meter lange tusenben eller en siklende velocaraptor.

Det er ikke fritt for at du bli klam i hendene mens du rygger og rygger for å slippe unna de livsfarlige beistene du møter i spillet.

Det skal ikke mer enn to tygg til før du er dau som en sild. Heldigvis har du ubegrenset med liv, og starter opp igjen ved siste kontrollpunkt.

Grei grafikk

Grafikken i Xbox 360 er ikke fullt så vass som jeg hadde håpet, men er langt bedre enn til både Xbox, PS2 og Gamecube.

De mørke omgivelsene, uttrykket og stemningen i spillet trenger imidlertid ikke den råeste grafikken. Antagelig hadde et glinsende spill, som er synonymt med god grafikk om dagen, gjort mer skade i spillet enn det ville gavnet det.

Unansett hvilken konsoll du kjøper «King Kong» til vil du få en veldig fin spillopplevelse.

Bruk omgivelsene

Spillet går temmelig sømløst fra filmatiske sekvenser til du selv tar over kontrollen.

Omgivelsene virker naturlige, og tross spillets begrensninger får du følelsen av stor frihet. Du spiller hoveddelen av spillet i førsteperson, som Jack Driscoll, og du må stadig plukke opp pinner og spyd, samt bruke ild til å løse forskjellige oppgaver.

Du får lite visuell hjelp, og må høre nøye etter hva dine kompanjonger forteller deg. Har du først fått høre at dinosaurskjelett er gode kilder for spyd, så må du huske på dette.

I tillegg må du bruke litt taktikk for å komme deg videre i spillet. Blant annet lokkes dinosaurer bort av andre døde dyr, og øgler er glad i «larver på pinne». Så vet du det.

Kjempenes kamp

Historien i «King Kong» er vel kjent for de fleste, og du får også spille som kjempeapen selv i jakten på sitt kvinnelige offers gunst.

Her skifter spillet karakter fra førstpersons skytespill til tredjepersons action-plattformspill. Du hopper, klatrer og slenger deg rundt og sloss mot digre dinosaurer.

Det fungerer stor sett bra, men som King Kong blir spillet vel stivt, og det er ikke rom for mange feil.

Spennende spill

Stemningen, actionsekvensene og den filmatiske følelsen i spillet sørger for at «King Kong» er et av høstens mest spennende spill.

Du kan laste ned en demo fra PC-versjonen dersom du har lyst til å prøve selv først, og ellers er dette er julegave du kan gi bort med god samvittighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.