RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinobillett-tyv må rett i fengsel

Sist oppdatert:
Den stjålete remsen med kinobilletter manglet til og med en billett da tyven (34) ble pågrepet.

Bergen tingrett viste ingen nåde for den rusbelastede gjengangskriminelle mannen og sendte ham i fengsel for tyveriet.

Tyvegods i sokken
34-åringen ble pågrepet tidlig på natten i oktober 2005, mens han var i ferd med å bryte seg inn i en bil i Bergen sentrum. Under ransakingen av mannen, fant politiet en remse med 14 fribilletter til Bergen kino og et kredittkort i sokkene hans. Tidligere på dagen var en kvinne blitt frastjålet vesken sin fra en ulåst bil, og tingene som ble funnet på mannen stammet fra dette tyveriet.

Mannen forklarte at han hadde funnet både billettene og kortet i et søppelspann. Han hevdet han ikke var klar over at det var tyvegods, og tok det derfor med seg. Men retten tvilte på mannens påstander.

En billett manglet
«Dette var noe av det av verdi som ble borttatt i tyveriet, og det er utenkelig at det skal være kastet i søppelet. Fribillettene kunne brukes på kino, det manglet forøvrig en av billettene da 15 var borttatt, og visakort kan man få finnerlønn for.» skriver tingretten i dommen.

Den tidligere straffedømte mannen ble derfor dømt for å ha benyttet seg av utbytte av en kriminell handling. Han ble også dømt for to tilfeller av kjøp av mindre brukerdoser narkotika, samt for oppbevaring av en samekniv.

Streng straff
Fordi mannen har til sammen 20 dommer for lignende forhold, mente retten det var nødvendig å reagere strengt mot 34-åringen denne gangen, selv om forholdene ikke var alvorlige. At han heller ikke møtte i retten under hovedforhandlingen 14. juni gjorde ikke dommerne mildere stemt.

Dermed må han i fengsel i 75 dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere