RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinogjengere erklærte seier for ytringsfriheten

Noen hadde kledd seg ut da de torsdag ankom Silent Movie Theatre i Los Angeles for å se actionkomedien «The Interview», som Nord-Korea har stemplet som en krigserklæring.
Noen hadde kledd seg ut da de torsdag ankom Silent Movie Theatre i Los Angeles for å se actionkomedien «The Interview», som Nord-Korea har stemplet som en krigserklæring. Foto: Jonathan Alcorn (Reuters)
Sist oppdatert:
Mange feiret ytringsfriheten da komedien «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder, ble vist på drøyt 300 kinoer i USA torsdag.

Litt over en uke tidligere hadde filmens planlagte Nord-Amerika-premiere blitt avlyst som følge av at en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som ville vise filmen.

Den samme gruppen har tatt på seg ansvaret for dataangrepet mot Sony Pictures, selskapet bak filmen. USA mener Nord-Korea bestilte angrepet, men beslutningen om å ta «The Interview av plakaten», ble møtt med hard kritikk fra blant andre USAs president Barack Obama.

Men så snudde filmstudioet, og første juledag trosset rundt 300 kinoer i USA hackernes trusler. Publikum har ingenting å frykte, ifølge både kinosjefer og kinogjengere, og torsdagens visninger gikk fredelig for seg.

– For en uke siden trodde vi ikke at dette skulle kunne skje. Slipp friheten løs. Ingen skal fortelle oss hva vi kan se eller ikke se, sa Cinema Village-sjef Lee Peterson i New York til stor applaus fra publikum på torsdagens første visning.

Ved en kino i Los Angeles overrasket regissørene Evan Goldberg og Seth Rogen med selv å møte opp for å takke publikummet til den utsolgte ettermiddagsvisningen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere