*Nettavisen* Nyheter.

Kira (16) brukte 560 millioner

Så gikk pappa konk og USA-drømmen opp i rosa flammer.

05.01.09 08:34

(SIDE2): Få tenåringer kan matche livet til Kira Plastinina. Klesdesigneren har allerede nesten 100 butikker i Russland, Kasakhstan, Ukraina og flere andre land, hvor Moskva-jenta selger sine egne kjoler, topper, sko og tilbehør. Ofte i rosa og lilla, med hjerter, stjerner og blide trykk som «smil» og «vær deg selv».

Skolepiken pusher også Kira-parfyme og -sminke, tyggegummi og luksusmerket LUBLU, som hun introduserte i Milan i høst. Noen måneder etter at hun fylte 16 år, skriver 730.no.

Konkurs
Men frøken Plastinina har ikke gjort alt selv. Hennes far Sergei, tidligere sjef for Russlands største juice- og melkeprodukterprodusent, styrer driften. Han var enig med datteren at et naturlig, høyhælt steg ville være å ta suksessen til USA, noe de gjorde i mai.

Et drøyt halvår senere, 2. januar 2009, ble det ifølge Los Angeles Times annonsert at Plastininas amerikanske avdeling er konkurs.

RUSSERE ELSKER JESSICA SIMPSONS KALKUN.

Kiras presse- og promoteam slo på storstromma da hennes første USA-butikk åpnet på Manhattan i mai, for så å rykke inn i Los Angeles via flere arrangementer. Bikinifavoritten Audrina Patridge fra «realityserien» The Hills ble hyret inn som merkets frontfigur (til tross for at Kira som oftest var modell i kampanjene), mens R&B-superstjernen Chris Brown spilte på lanseringsfesten.

Hollywood-yndlingene Paris Hilton, Kim Kardashian og «Heroes»-skuespiller Hayden Panettiere ble avbildet på moteshowene, skriver 730.no. Kira leide seg en kåk i Malibu og ble fotografert på kjendisfester.

Ifølge LA-avisen tok det ikke lang tid før interessen dabbet av. En av Kiras forretninger ble stengt etter at en Kitson-butikk, som fører flere lignende merker, åpnet like ved og lokket celebre kunder. Samt at kjeder som Hennes & Mauritz solgte rimeligere alternativer. Det nyeste innlegget på Kiras blogg er fra oktober. Her skriver 16-åringen at hun selger alle jeans til halv pris.

Pappa Plastininas langsiktige plan var en kjede på 250 forretninger, med hjelp fra amerikanske investorer, og han skal allerede ha brukt 560 millioner kroner på de 12 første. Konkursen gjelder kun i USA.

VIDEO AV DEN RUSSISKE 16-ÅRINGEN.

I klippet overfor sier Kira at hun ønsker å være et inspirerende forbilde for ungdom.

- Jeg har lyst til å være et eksempel som kan vise unge mennesker at hvis de har lidenskap for noe de virkelig liker, kan de oppnå det og få sine drømmer oppfylt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.