RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirby i bombedrama

Sist oppdatert:
Kirby Ann Basken og de andre missene måtte storme halvnakne ut i bussene.

(SIDE2): Midt under onsdagens øvelse til Miss Universe-finalen måtte alle de 77 missene bare slippe alt de hadde i hendene og storme ut i bussene som sto utenfor lokalet.

Noen hadde ringt inn en bombetrussel mot National Theatre, der konkurransen og øvelsene holdes, og arrangørene tok ingen sjanser. Alle ble evakuert.

Politi og militæret
-Vi ble bare kastet ut i bussene vi hadde blitt kjørt til teateret med, og vi fikk nesten ikke tatt med oss noen ting, forteller Norges miss, Kirby Ann Basken til Side2 på telefon fra Mexico City i Mexico.

- Vi fikk ikke på oss tøyet en gang, vi ble jaget ut i bussene halvnakne. Jeg husker jeg tenkte at «å nei, jeg har ikke sko!». Men i typisk misse-stil fikk de aller fleste med seg sminken sin, ler Kirby.

- Det var masse politi og militærfolk som kom og gjennomsøkte hele bygningen, men de fant aldri noen bombe. Så det var heldigvis bare noen som gjorde det som en spøk, sier Kirby.

- Hvordan opplevde du situasjonen?

- Det var egentlig ikke så veldig dramatisk, for jeg var så trøtt og sliten at jeg sovna med en gang jeg kom inn på bussen. Jeg tenkte bare at nå hadde jeg en time å sove på, så da sovna jeg, forteller Norges missehåp.

Missegeneral Geir Hamnes har også hørt om bombe-episoden.

Ble advart
- Missene hadde fått vite på forhånd at slike ting kan skje, fordi det alltid er noen der ute som ønsker oppmerksomhet, forteller Hamnes til Side2, også han på telefon fra Mexico.

- Men det må ha vært litt av et skue. Kirby fortalte at rundt 30 av jentene ble evakuert ut av lokalet i bare trusa, ler han.

Han har i ettertid heller ikke oppfattet situasjonen som veldig dramatisk.

- Nei, det gikk en kort stund hvor arrangørene valgte å gjennomsøke lokalet for sikkerhets skyld, men missene fikk komme inn igjen etterpå, og presentationshowet på kvelden gikk som planlagt, forteller missegeneralen.

LES STORT INTERVJU MED KIRBY I LØRDAGSPRATEN HER PÅ SIDE2 LØRDAG

Les Kirbys blogg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere