RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirke avlyste spøkelseskurs

Sist oppdatert:
Da ledelsen i Biskopshavn kirke i Bergen ble klar over hva kurset inneholdt, avlyste de det på flekken.

Da var det bare seks timer til spiritist-kurset skulle begynne, og kursleder Olav Moldestad var nettopp ankommet Flesland lufthavn. Han hadde fått leie en sal i Biskopshavn kirke for å holde kurs i helgen. Der skulle deltakerne blant annet lære hvordan de kommer i kontakt med avdøde personer, og tar i bruk sine usynlige hjelpere, skriver Vårt Land.

Men kirken var helt uvitende om hva som skulle foregå i deres lokaler.

- Vi hadde leid ut en småsal i kirken til en som oppga at han skulle holde kurs i selvutvikling eller personlighetsutvikling. Vi leier ut til bursdager, konfirmasjoner, fagforeninger og borettslag, og hadde ikke sjekket opp hva dette var før i dag morges, forteller fungerende sokneprest Rune Joar Kysnes til Vårt Land.

Et hakeslepp senere kansellerte kirken hele leieavtalen. Til Vårt Land sier soknepresten at kirken ikke kunne identifisere seg med kursets innhold.

Men kurset går sin gang likevel, etter at arrangør Moldestad fant andre lokaler å leie.

- Det er ganske trist å bli møtt med slike fordommer, bare fordi vi har et litt annet livssyn. Jeg er veldig skuffet og lei meg. Jeg jobber kun for det gode, for lys og kjærlighet. Kurset er for mennesker som sliter, sier Moldestad til Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere